tiistai 7. tammikuuta 2014

Blogi


Blogi on ollut lepäämässä pitkään, kun ilmassa on ollut uusia haasteita. 

Syksy tuo tullessaan paitsi keikkoja, niin myös pestin Mikkelin Teatterin johtajana. Innostavaa ja jännittävää!

Myös pari hyväntekeväisyys-projektia on tekeillä. Toisesta lisää tietoa toukokuun alussa. Toinen odottaa vielä varmistusta.

Täytyy katsoa, ehtisikö tässä myös studioon uuden materiaalin kanssa vielä kevään ja kesän aikana. Biisejä on valmiina. Olen myös saanut tehtyä englanninkielistä materiaalia ja jossain vaiheessa voisi olla sen vuoro päästä julkisuuteen.

Nyt toivotan Iloista Vappua!!!


Ensi-ilta ohi! Oli tiheä tunnelma ja ihmiset tavoitti sekä tarinan että laulujen finessit. Nyt kohti lauantaita, sitten esitys jää odottamaan syksyä.Ensi-iltaviikko! Kurtisaani ja Neitsyt muuttuvat lopultakin eläviksi Musiikkiteatteri Kapsäkin lavalla keskiviikkona 26.2. klo 19. Ja kevään toinen esitys samassa paikassa lauantaina 1.3. klo 19. Jännittävää, miten esitys otetaan vastaan!

Kuvat: Veini Nupponen
Helmikuu yli puolenvälin ja ulkona linnut virittelee kevät-laulujaan! Ystävänpäivä meni vanhojen ystävien kanssa keikalla Tampereen Pispalassa Pub Kujakollissa! 15 vuoden tauon jälkeen yhdet treenit ja lavalle yhdessä Ilkka Tenhusen, Juuso Nordlundin ja Safka Pekkosen kanssa. Olipa uskomaton aikamatka, kun biisejä soitettiin ekalta levyltä tähän päivään. Ja tuntui, kuin aikaa edellisestä kerrasta olis kulunut korkeintaan viikko. Sellaista se on. Ystävyys.

Tammikuun ajatukset on edelleen tallella. Homma etenee hitaasti, mutta toivottavasti mun suuret ajatukset saa aikaiseksi jotain  suurta ihmisoikeuksien saralla. Kun elää, niin näkee.

Seuraava etappi onkin ensi-ilta Musiikkiteatteri Kapsäkissä 26.2. 14 uutta laulua saa ensiesityksensä.  Jännää!Tammikuu, harmaata ja pimeää. Varsinainen pimeys kuitenkin on tullu ihan muualta.

Mietin alunperin, että tämä blogi ei ole mikään mielipide-sivu, mutta nyt on kyllä pakko tarttua asiaan, joka on saanut mielen pimeäksi. Olen aina ollut kiinnostunut naisten asemasta ja tehnyt paljon laulujakin, joissa aihetta käsitellään. Todella runollisesti, mutta kuitenkin. Muuta varsinaista aktivismia asian tiimoilta olen harrastanut lähinnä haastatteluissa.

Mutta nyt tuli kuppi täyteen. Intian joukkoraiskaukset, joissa nuoria tyttöjä, jopa pieniä lapsia kohdellaan raaemmin kuin kukaan kohtelee edes pahimpia vihamiehiään... Naisten ympärileikkaukset, jonka takuunaisina ovat kouluttamattomat mummot... Lapsiavioliitot... Ihmiskauppa... Kunniamurhat...

Lista on loputon. Täytyy varmaan tehdä jotain.Joulu on juhlittu ja nyt vauhdilla kohti vuotta 2014!Uusi vuosi tuo tullessaan uudet kujeet, joista lisää tammikuussa. Nyt julkaisen tämän haastattelun, joka tehtiin kirjamessujen aikaan Helsingissä päivää ennen Savoyn konserttia. Haastis on kuultavissa tässä linkissä:

http://sverigesradio.se/sida/gruppsida.aspx?programid=2532&grupp=20287&artikel=5720972
HYVÄÄ JOULUA JA ONNELLISTA UUTTA VUOTTA 2014!


15.12. Single löytyy nyt nettikaupoista, mm. tästä osoitteesta:


https://itunes.apple.com/fi/album/varpunen-jouluyona/id781090547?i=781090562&ign-mpt=uo%3D4


10 % kaikkien kuuntelujen ja latauksien hinnasta menee Vailla vakinaista asuntoa ry:n toiminnan tukemiseen. Yhdistykselle voi lahjoittaa rahaa myös heidän nettisivujensa kautta. Täältä löydät tietoa yhdistyksesta:

http://www.vvary.fi/main_frame.htm

24.11.2013 julkaistiin joulusingle VARPUNEN JOULUYÖNÄ.

Käy kuuntelemassa näyte täältä:


Hartaasti tehtiin tätä laulua. Toivottavasti se löytää tiensä radioihin!KATSO KATRIINAN PUOLI SEITSEMÄN VIERAILU TÄÄLTÄ:


Ja aiheesta lisää Facebookissa:

Olipa mukava vierailu Puoli seitsemän ohjelmassa! Suurkiitos Veli-Pekka Pekkolalle isosta taustatyöstä sekä ihanille Ellalle ja Mikolle rennosta meiningistä!

Syksy on täynnä puuhaa ja toimintaa, jotta keväällä sitten taas pääse korjaamaan satoa: on kirjoitus- ja sävellystyötä, esitutkimusta ja uusiin ihmisiin tutustumista. Suunnitelmia on paljon, mutta vuorokaudessa edelleen vain 24 tuntia.

Välillä täytyy keskittyä arjen askareisiin, niin pysyy kaali kasassa. Imurin surina ja astianpesukoneen tyhjennys ja täyttäminen on ihan hyvää vastapainoa jatkuvalle aivojen rassaamiselle. Ja kun sitten pistää vielä nokan ulos ovesta, niin saa loputkin tomut tuuletettua.
Nyt kääntyy seuraava sivu ja uudet tuulet puhaltaa.

Seuraava etappi on nimittäin joulusingle. Se julkaistaan marraskuussa, korvat tarkkana, jos se vaikka soi radiossa. Laulu on nimeltään

                                             VARPUNEN JOULUYÖNÄ
Myös uusi konserttikokonaisuus valmistuu helmikuussa 2014. Katriina Honkanen ja Tuija Rantalainen ovat säveltäneet ja sanoittaneet konsertin nimeltään

                                         

KURTISAANI JA NEITSYT

musiikkinovelli

                   

Kuva: Veini Nupponen

Esitys on ensi-illassa 26.2.2013 klo 19.00 ja paikkana Musiikkiteatteri Kapsäkki. Etusivulla on lisää tietoa aiheesta.
Savoyn konsertti on ohi, tunnelma on iloinen ja helpottunut. Viime hetken rankka kurkkutulehdus toi lisästressiä, mutta vanhan lauluopettajani opit ja kyypakkaus apuna siitäkin selvittiin!

Savoyssa tunnelma oli käsinkosketeltava. Hienoa päättää tämä jakso tähän ja ensi kesänä jatketaan. Nyt pitää ottaa vähän huilia ja käydä sitten uusien haasteiden kimppun. Kiitos kaikille lavalla ja sen ulkopuolella mukana olleille!

Tästä linkistä voi lukea Hbl:n arvostelun:
http://hbl.fi/kultur/recension/2013-10-27/518086/dansrecension-gedigen-allmogeaction?fb_action_ids=10151781430729121&fb_action_types=og.recommends&fb_source=other_multiline&action_object_map=%7B%2210151781430729121%22%3A425100364268644%7D&action_type_map=%7B%2210151781430729121%22%3A%22og.recommends%22%7D&action_ref_map=%5B%5D
Kuva: Petri Kivinen
Lue tästä linkistä Vantaan Sanomien ennakkojuttu Joutomiehistä:
http://www.vantaansanomat.fi/artikkeli/260211-katriina-honkanen-teki-rosvolaulujaPerjantaihin on enää vähän aikaa. Itse Joutomiehiä-esitys ei enää hirmuisesti jännitä (näin sanoo hän nyt, mutta katsotaanpas sitten perjantaina), mutta täytyy toivoa, että saatais paljon porukkaa saliin. Lavalla meitä on peräti kymmenen!

Tämä on ollut huikea matka, joka alkoi jo 2004. Rosvot ovat pikkuhiljaa muuttaneet kirjasta mun päähän asumaan ja elämään. Uskomattomalta tuntuu, että maailma on muuttunut oikeastaan tosi vähän: yhä vaan meistä ihmisistä tehdään tarpeettomia, joutavia miehiä ja naisia. 1820-luvulla YT-neuvottelut oli huomattavan lyhyitä, mutta lopputulos oli jotakuinkin sama. Ja samat tunteet meitä vie edelleen: rakkaus, viha, toivo, epätoivo, ilo ja suru...

Mutta tulkaa kuulemaan ja katsomaan itse perjantaina Savoy-teatteriin!!

YLE-puheen Taiteilijaelämää haastis löytyy täältä:

http://areena.yle.fi/radio/2057773

Ja torstaiaamuna 24.10 olen vieraana MTV-3:n Huomenta Suomessa klo 8.20 -8.30!


Kymmenen päivää Savoyn konserttiin! Ainutkertainen mahdollisuus nähdä tämä kokonaisuus pääkaupunkiseudulla. Jos et vielä ole hankkinut lippua, tee se nyt!No niin, nyt se syksy sitten iski...

Vettä tulee taivaan täydeltä ja ukkonenkin jaksoi vielä murahdella. Kesän jäljiltä on kuitenkin päähän varastoitunut uskomaton määrä ideoita ja biisin alkuja ja kokonaisia biisejäkin. Ensi viikolla vieraillaan Tampereella ja Savoyn keikkakin lähestyy. Ensi kesäkin alkaa JOUTOMIEHIEN osalta hahmottua.

Tulossa on muutakin kivaa, mutta mitä, sen paljastan vasta lokakuun lopussa!Heei!

Kesä on kohta ohi, mutta ei se mitään: syksyllä jaksaa taas keskittyä työntekoon sisällä. Kesäkuussa oli Kuopio Tanssii ja Soi festareilla kaksi mahtavan kivaa keikkaa JOUTOMIEHISTÄ ja tuli todistettua, että konsertin konsepti toimii! Ihmiset elivät mukana tarinassa ja tanssi ja musiikki toimi yhteen kuin - tanssi.

Tampereen Teatterikesän Festivaaliteltassa puolestaan vierailtiin elokuun alussa ja vaikka bussit huristeli ulkona ohi, oli tunnelma tiivis.

Syksyllä on vielä tiedossa Tanssimania Tampereella ja koko tämänkertaisen rupeaman lopettaa Savoy-teatterin keikka 25.10. Mutta ensi kevättä ja kesää suunnitellaan jo...

Syksy inspiroi uusien aiheiden pariin. Uusia lauluja on syntynyt moneen eri tarkoitukseen, niin näytelmämusiikkia kuin muutakin. Ehkä studiokärpänenkin puraisee taas jossain vaiheessa, mutta Joutomiehiä on vielä sen verran tuore tapaus, että kiirettä ei ole.

Toivottavasti Savoy täyttyy kuulijoista ja katselijoista, esitys on varmasti sen arvoinen!http://hbl.fi/kultur/recension/2013-10-27/518086/dansrecension-gedigen-allmogeaction?fb_action_ids=10151781430729121&fb_action_types=og.recommends&fb_source=other_multiline&action_object_map=%7B%2210151781430729121%22%3A425100364268644%7D&action_type_map=%7B%2210151781430729121%22%3A%22og.recommends%22%7D&action_ref_map=%5B%5D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Musiikkisoitin